טיפים לבניית פרגולה

בניית פרגולות

במדינת ישראל האקלים בעונות השנה השונות מצריך על פי רוב התקנה של פרגולה, בין אם מדובר על פרגולה לבית העסק או פרגולה לבית פרטי או דירה. פרגולה מספקת פתרון הצללה אידיאלי עבור בתים, שטחים ציבוריים פתוחים, עסקים וחנויות. היא עונה על צורך פונקציונאלי במדינה חמה כמו ישראל, ויש לה גם אסתטיקה אשר קשה להתעלם ממנה לכל הדעות. יחד עם זאת, רוב הלקוחות הפרטיים לא יודעים כיצד לבנות פרגולה עמידה אשר בסופו של דבר תשמור על יציבות לאורך שנים. הטיפים הבאים יכולים לעזור בבניית פרגולה ולספק תשתית אמינה ויציבה לפתרונות קירוי שונים.

בניית פרגולה מתחילה בהגדרה של הצרכים ובאיסוף מידות. יש הבדל בין פרגולה המיועדת עבור מרפסת שמש משפחתית וקטנה, לבין פרגולה הנבנית בחצר של דירות פנטהאוז מפוארות. ניתן להקים מבנה שיתפוס רק חלק קטן מהמרפסת, או לבחור בפרגולה המכסה את השטח כולו. פנייה אל חברה מקצועית ומיומנת בתחום של בניית פרגולות היא צעד ראשון הכרחי בתהליך.

סוג חומרי הגלם, עיצוב ותחזוקת פרגולות

להלן עוד כמה טיפים עבור בניית פרגולה:

א. סוג חומרי הגלם – במידה ובוחרים לבנות פרגולה מעץ, יש לברר לגבי הבדלים בין סוגי עץ שונים. מעבר לכך, כיום ניתן גם לבנות פרגולה מאלומיניום, מתכת וכן הלאה. סוג חומר הגלם יקבע במידה רבה את אופי הפרגולה ואת המראה שלה.

ב. עיצוב – לא כדאי להקל ראש בעיצוב של פרגולות. זהו אלמנט בולט במראה החוץ של הבית או העסק, הוא משפיע על כל החלל והוא צפוי לשרת את הלקוח לאורך זמן. רצוי לעצב את הפרגולה היטב ולחשוב גם על האופן בו היא משרתת את הצרכים האישיים.

ג. תחזוקה – גם לאחר בניית פרגולה יש משימות תחזוקה אותן צריך לבצע. משימות אלו יכולות להיות חיזוק ברגים וקורות לקראת החורף, צביעה של עץ שחוק, הוספת כיסוי לגג וכדומה.

לסיכום, בניית פרגולה יכולה להפוך לחוויה מוצלחת כל עוד שומרים על הטיפים הבסיסיים ומתייעצים עם האנשים הנכונים.


דילוג לתוכן