בטיחות בעבודה לשמירה על הבריאות הנפשית


נושא בטיחות בעבודה מעוגן כיום בחוק, והוא אינו נתון להחלטה שרירותית של בעלי או מנהלי העסק. החוק קובע כי כל מקום עבודה יהיה אחראי באופן מלא ובלעדי על בריאות ובטיחות העובדים שלו במקום העבודה. שמירה על רמת בטיחות גבוהה במקומות עבודה שומרת לא רק על בריאותם הפיזית של העובדים, אלא גם על בריאותם הנפשית ללא כל צל של ספק ומונעת חרדות מיותרות, חששות ומצבים שונים כאלה ואחרים של דיכאונות כתוצאה ממקום עבודה לא בטוח.

על מנת לקיים את החוק נכנס בשנים האחרונות תפקיד חדש למקומות עבודה והוא ממונה בטיחות. על ממונה הבטיחות לדאוג לכל נושא הבטיחות במקום העבודה לרבות:

  • בטיחות הציוד והמתקנים השונים במקום העבודה
  • בטיחות העובדים במקום העבודה
  • קביעת נוהלי עבודה בטיחותיים והתאמתם לדרישות החוק
  • עריכת הכשרות לעובדים בתחומי הבטיחות השונים
  • בדיקה ופיקוח  שמירת כללי הבטיחות על ידי העובדים בפועל
  • בטיחות בזמן חירום

מיהו ממונה בטיחות בעבודה

ממונה הבטיחות במקומות עבודה יכול להיות אדם מתוך הארגון אשר הוכשר לכך באופן מקצועי, או על ידי חברה חיצונית המתמחה בתחום הבטיחות. היתרון של העסקת אדם חיצוני הוא שבעצם החברה אשר מספקת את האדם מומחית בתחומי בטיחות רבים ומגוונים, ותמיד ניתן להיעזר בה בכל תחומי הבטיחות הנוספים לרבות בטיחות אש, בטיחות חשמל וגז וכדומה.

הימצאות ממונה בטיחות במקומות עבודה ללא כל צל של ספק מרגיעה את העובדים ביודעם כי מקום העבודה שלהם מנוהל בצורה בטוחה, ועל פי החוק והדבר מאד חשוב במקומות עבודה כמו מפעלים, אתרי בנייה, ארגון אירועים גדולים וכדומה. ממונה בטיחות הוא איש מקצוע מתחום הבטיחות, אבל בעקיפין הוא שומר גם על הבריאות הנפשית של העובדים, ודבר זה כשלעצמו הוא יתרון גדול לעסק אשר עובדיו עושים עבודתם ללא חשש וללא חרדות בזמן העבודה.

דילוג לתוכן