בישול והכנה של אוכל הוא מקצוע או תחביב שתפס תאוצה משמעותית בשנים האחרונות. בעבר מקומם של הנשים היה במטבח ואילו היום ניתן לראות גברים ונשים כאחד תופסים את מקומם במטבח.
אחד הדברים שגרמו לתאוצה בתחום האוכל הוא סדנאות שונות ולימודי בישול המתקיימים במגוון של מוסדות לימודים ברחבי כל הארץ. סדנאות הבישול מתאימות לכל סוגי האנשים כמעט בכל הגילאים כאשר ברוב המקרים ניתן לבחור את זמני הלימוד ורמת הקורס. השינוי בתחום האוכל הביא אותנו למציאות חדשה בכל תחום האוכל וכיום בישול אינו רק פעולה פיזית שנועדה לספק אוכל אנשים הקרובים אלינו, אלא גם תחביב לכל דבר שלא מעט אנשים התמכרו אליו בשנים האחרונות.
סדנאות בישול לכולם
היום ניתן למצוא מגוון עצום של סוגים שונים של סדנאות כאשר כל סדנה מותאמת לקהל יעד אחר ואפשר להגיד שהיום יש סדנאות לכל אחד ללא הבדלי גיל, מין, יכולת וכדומה.
להלן מספר סדנאות בתחום האוכל:
קורס קונדיטוריה – בקורס זה לומדים התלמידים את כל סודות עולם הקינוחים, האפייה והקונדיטוריה. לומדים אך לעבוד עם קינוחים, אך מגיעים למרקם נכון ועוד. קורס קונדיטוריה הוא המקום שבו מלמדים אילו מנות אחרונות מתאימות למנות עיקריות והכי חשוב אך מכינים קינוחים בצורה נכונה.
קורס בישול – קורס זה מתרכז בבישול עצמו. התלמידים נחשפים לעולם הבישול ולומדים אך לבשל בריא, אך לבשל ארוחה גדולה בשרית ועוד. בנוסף, התלמידים לומדים אך לשלב תבלינים וטעמים במנות ספציפיות.
קורס יין – בקורס זה לומדים את תהליך הכנת היין, ההיסטוריה של היין ועוד. קורס זה מתאים לקהל בוגר מעל גיל 18 מהסיבה שבקורס זה יש הרבה טעימות יין.
סדנאות לילדים – קורס זה מותאם בתוכן שלו לילדים בגיל צעיר. קורס זה מתרכז בבישול חובבני וקל לפעולה כגון עוגות, עוגיות, גלידות, שוקולד וכדומה.
יש עוד המון סדנאות בתחום הבישול החל מקורסים וסדנאות למתחילים חובבנים ועד קורסים מקצועיים לאנשים המנסים לבנות קרירה עם חשיבה לעתיד. סדנאות בתחום האוכל יכולות להיות בכל מחלקות המטבח כגון קונדיטוריה, אפייה, בישול, סלטים וכדומה.
כמעט כל מוסד המעביר קורס בתחום האוכל מציע חלק אחד של לימודים עיונים הכוללים היסטוריה של אוכל, תיאוריות וכדומה וכן חלק אחר יותר מעשי שבו לומדים את הפעולות עצמן בעולם הבישול. בסיום כל קורס התלמידים זכאים לתעודת הסמכה הנותנת אסמכתא לידע שצברו במהלך הקורס.