בריאות וכלי קרמיקה
כולנו רוצים לדעת שהכלים שבהם אנו משתמשים בבית שלנו הם כלים שלא יפגעו בבריאות שלנו, ובפרט הכלים שאנו משתמשים בהם להגשה של מזון – קערות, כוסות, צלחות, ועוד. אחת הבעיות שלעתים נקשרת בשמם של כלים שעשויים מקרמיקה, היא בעיית העופרת. העופרת היא חומר שבעבר השתמשו בו פעמים רבות לטובתה זיגוג של כלי קרמיקה. הצרה היא שהעופרת מהווה חומר רעיל וכאשר היא באה במגע עם המזון שלנו, בוודאי בכלים שנחמם בתנור או מיקרו, אנו חשופים אליה, והדבר עלול לפגוע בבריאותנו. אז האם זה אומר שכלי קרמיקה הם מסוכנים? לא בהכרח – אם מקפידים על כמה כללים.
כך תמנעו את הסיכון לגמרי
- רכשו מוצרים חדשים – קודם כל, אם אתם בוחרים לקנות כלים מקרמיקה, חשוב לקנות אך ורק מוצרים חדשים. אל תתפתו לכל מיני עתיקות בשווקים – הם אולי נראים מאד מיוחדים ויפים, אבל יש סיכוי גבוה שיש בהם עופרת. המורצים החדשים לעומת זאת, הם מוצרים נטולי עופרת, שנעשים תוך הקפדה על סטנדרטים מקצועיים גבוהים, ואין בהם חשש – מה גם שאפשר לבר רעם הגורם שמוכר אותם, ולוודא שאין בהם עופרת.
- אל תקנו מתוצרת המזרח הרחוק – מאחר שאין כיום פיקוח משמי על הייבוא של מוצרי קרמיקה לארץ מבחינת הרעילות שבהם, אי אפשר לדעת מה נמצא בספל התה מקרמיקה שהוא תוצרת סין – ובמדינות הנ”ל לא ממש מקפידים על בריאות האזרחים. במקום זה, העדיפו תמיד לקנות כלים מקרמיקה אשר יוצרו בישראל, או במדינות המערב שם יש הקפדה על תקנות הבריאות לציבור.
ומה עם כלים שלא להגשת מזון?
חשוב מאד לדעת שבכל מקרה, אם אתם מחשפים כלי קרמיקה שלא נועדו להגשת מזון (למשל כלים לנוי, כלים לאחסון וכיו”ב), בהם ממילא אין שום סכנה שהעופרת תגיע לגוף שלנו בשום צורה, ולכן בכלל אין חשש רעילות, כך שאפשר להיות רגועים.