רמקולים מוגברים – זה לא משחק ילדים

רמקולים מוגברים

רמקולים מסוגלים לנפק צלילים בעוצמה גבוהה מאוד. עוצמה זו עלולה לפגוע באוזניים של השומעים וליצור נזקים בלתי הפיכים. בקרב אנשי מקצוע ומומחים בתחום הסאונד קיימת הסכמה הגורסת כי יש צורך בתקנות ברורות, שיקבעו מהי עוצמת השמע החוקית וכיצד יש להקפיד עליה. בנוסף, קיימות שורה של המלצות הרלוונטיות לגבי שימוש ברמקולים מוגברים גם במקומות פתוחים וגם בחללים סגורים:

רמקולים מוגברים
רמקולים מוגברים

א. זמן חשיפה – יש למנוע זמן חשיפה ארוך לעוצמת קול גבוהה. חשוב להגביר את המודעות לסכנות מן הסוג הזה ולהסביר על האופן בו חשיפה לעוצמת קול מביאה ללקות שמיעה כתוצאה מרעש.

ב. חוסר נוחות ותגובות פיזיות – האזנה לרמקולים בליווי תחושת חוסר נוחות או תגובות פיזיות לא רצויות אינה מומלצת. תחושות אלו מעידות על האזנה לא תקינה ומחייבות את הנמכת העוצמה או הפסקת הפעלת הרמקולים.

ג. ניטרול רעשים – יש רמקולים מוגברים המסוגלים לענות על הפונקציה של ניטרול רעשים. רמקולים אלו מעוצבים בצורה מיוחדת ותפקידם לספק בידוד קול פאסיבי, הכולל הפניה של רעשי רקע בעוצמה נמוכה יותר מהרעשים המרכזיים.

שמירה על האוזניים לא פוגעת בהאזנה

בניגוד למה שנהוג לחשוב, האזנה למוזיקה ולרמקולים מוגברים בעוצמה נמוכה שגם שומרת על האוזניים אינה פוגעת בחוויה. הרמקולים המשוכללים הקיים בשוק מצליחים לייצר סאונד איכותי, ברור וצלול גם בעוצמות נמוכות המומלצות על ידי הגורמים העוסקים בתחום. מעבר לכך, מוזיקאים ומי שמתפרנס מתחום הסאונד יודע כי עליו לשמור על האוזניים על מנת להמשיך ולהפיק את המרב.

לסיכום, רמקולים מכל סוג דורשים שימוש נכון והיכרות עם כללי בטיחות וזהירות. כללים אלו מצטרפים להוראות אחרות כגון הרחקת הרמקולים ממים, חיבור נכון לחשמל וכן הלאה. אימוץ הכללים וההוראות יבטיח הנאה אופטימאלית מהרמקולים וגם יאפשר את מיצוי הפוטנציאל שלהם.

דילוג לתוכן