כבר שמענו פעמים רבות על בעיות שמיעה שהתחילו אצל ילדים עוד מאז שהיו תינוקות ולעתים הבעיה גם יכולה להגיע בגיל מאוחר יותר ולא תמיד בגלל גורמים חיצוניים. האם יש כזה דבר מכון שמיעה לתינוקות? הגיע הזמן לגלות.
מכון שמיעה לתינוקות – יש דבר כזה?
יש כזה דבר מכון שמיעה לתינוקות והוא ממכוני השמיעה החשובים ביותר שיש. למעשה הבעיה צריכה להיעצר כבר שהילד בגיל קטן ולכן חשוב שיהיה מכון שיספק תשובות וטיפולים לבעיות שיש לתינוקות. מכון כזה בדרך כלל יהיה מכון רגיל שנותן שירות גם לאנשים בוגרים אך ישנם בארץ מכונים שמקצועיים ביותר בילדים ותינוקות ולכן שם תמצאו את כל התשובות עבור הבעיה שלכם. כיצד ניתן לבדוק תינוק שלא ניתן לנהל עמו שיחה ומה הפתרון?
כיצד בודקים את השמיעה אצל התינוקות?
- לעולם הרפואה ידוע שתינוקות לא שומעים בחלק האחרון של ההיריון אך לאחר יציאתם מהרחם מיד בודקים אותם כדי לוודא שכל הרפלקסים פועלים. הרפלקסים האלו יכולים להיות של לפיתה, בכי ובין היתר גם שמיעה. ברגע שהתינוק לא שומע יש להעביר אותו לטיפול מיד ולעתים גם בגיל מאוחר יותר הבעיה יכולה לצוץ.
- את התינוקות בודקים בצורה שונה כיוון שאי אפשר לשאול אותם שאלות ענייניות. התינוק יהיה בחדר אקוסטי בו יקראו לו בשמו או בצורה שבה הוא יגיב, או לפחות אמור להגיב, וכך ניתן לאבחן מה הסבירות שיש בעיה כלשהי ועד כמה היא חמורה.
- מעבר לרעשים שאליהם התינוק יכול להגיב, כיום ישנם מכשירים ובדיקות מתקדמות שיכולות לבדוק את קליטת גלי הקול ברמה המוחית. בערת מכשור מתאים ניתן להבין האם יש בעיה כלשהי באוזן או באזור שאחראי על קליטת האותות במוח וכך ניתן להבין האם יש בעיה.
מתי נחשוד שיש בעיה?
השאלה היותר חשובה היא מתי צריך לחשוד שלתינוק יש בעיית שמיעה ומתי צריך להגיע למכון שמיעה כדי לבדוק את העניין. יש הרבה דרכים לבדוק זאת כאשר הנפוצה ביותר היא שהתינוק אפילו לא נבהל מרעשים שאמורים להבהיל אותו כמו למשל צעקה חזקה, נביחה של כלב או טריקת דלת. בנוסף, אם התינוק לא מגיב אליכם אלא אם אתם בקשר עין איתו, ואם הוא לא ממלמל לעצמו, גם אלו סימנים.